משרד עורכי דין אריה שורץ

הסכם שותפות עסקית

שותפות עסקית עומדת מאחורי מרבית היוזמות העסקיות. האחד מביא ידע, השני מביא כסף, השלישי מביא קשרים מסחריים. יחד אתם מקווים ששווי השלם גדול משווי חלקיו.

יש לכם רעיון לעסק חדש, ויש לכם שותף נהדר שאיתו אתם רוצים לצאת לדרך. כבר עשיתם את כל החישובים, בדקתם את השוק, אתם משוכנעים שההצלחה מחכה לכם מעבר  לפינה. הלוואי ואתם צודקים. רגע לפני שתצללו למים העמוקים אנחנו מציעים לכם לעשות עוד דבר אחד קטן: הכינו חוזה שותפות מפורט ביניכם לבין השותפים לעתיד, שיסדיר את מכלול היחסים המקצועיים, האישיים והמשפטיים שביניכם.

הסכם שותפות טוב מכיל כעקרון ארבעה חלקים: תאור מפורט של מה מביא איתו כל אחד מכם לעסק החדש, הגדרות למה שעומד כל אחד מכם לעשות במסגרת העסק (תפקידיו של כל אחד, האחריות שמוטלת עליו והסמכויות הנתונות לו), ופרוט של מה שיקבל כל אחד מכם עבור הנדוניה שהוא מביא ועבור תרומתו השוטפת. החלק האחרון עוסק בסיום יחסי השותפות ומגדיר את דרך פירוקה, כך שלא ייגרם לאיש מהצדדים כמו גם לעסק עצמו נזק מיותר במקרה שתחליטו להפרד.

בעסקים כמו בנישואין, חשוב לתכנן מראש לא רק את התקופות הטובות אלא גם, ולא פחות חשוב מכך, את התקופות הרעות. הנסיון לימד אותנו שלעיתים הנזק הנפשי והכלכלי הנגרם בזמן פירוק שותפות עולה על כלל התועלת והרווח שהפיקו השותפים במהלך התקופה שבה פעל העסק.

עם כל האהבה וההבנה השוררת כרגע ביניכם לבין השותפים העתידיים, אל תשכחו שמודבר בעסקים, ובעסקים כמו בעסקים – מי שמתכנן מראש, מקטין את נזקיו ומצליח לעבור גם את התקופות הקשות בקלות יחסית.

הכנת הסכם שותפות שכזה מומלצת גם אם החלטתם לנהל את העסק באמצעות חברה בע"מ. על פי החוק חייבים בעלי מניות בחברה באחריות ונאמנות כלפי החברה, אך אינם חייבים בהכרח לפעול לטובת בעלי המניות האחרים.

הנסיון המקצועי שלנו כולל הקמת עשרות חברות ועסקים. לחצו כאן על מנת לשלוח אלינו מייל, או התקשרו אלינו טלפונית עוד היום ונשמח לעמוד לשרותכם.

זכרו - הצלחתכם העסקית היא גם הצלחתנו.

שותפות עסקית - קריאה נוספת:

כניסה לשותפות עסקית בעסק פעיל - משפטיפ